Lille Valdemars eventyr - en udstilling for børnehaveklasser

Ny særudstilling åbner på Stiftsmuseet den 7. februar 2019
Lille Valdemar

I udstillingen Lille Valdemars eventyr kan man møde Valdemar den Store, før han blev stor. Valdemar er 5 år og er lige kommet i pleje hos familien Hvide. Her møder han børnene Ingefred, Absalon og Esbern, som hjælper ham med at finde sin indre styrke igennem de nye venskaber.

Udstillingen Lille Valdemars eventyr giver børnene en oplevelse af, at børn i middelalderen levede i andre rammer, fysiske og socialt, men at de trods det ikke er så forskellige fra børn i dag.

Vigtigst af alt fortæller udstillingen en historie om venskab. Børnene skal som gode venner hjælpe lille Valdemar igennem hans eventyr, som er både uhyggelige og sjove. Valdemar har følgeskab af sin trofaste hund Saxo hele vejen igennem. 

Historien om Valdemars unge år er konstrueret ud fra de historiske kilder. For at give fortællingen krop og sjæl, har børnebogsillustrator Lea Letén levendegjort børnene i historien på næsten to meter høje billedplancher. Teksterne er egnet til højtlæsning for de 4-6-årige. Udstillingen er produceret af Museum Vestsjælland.

Tag med ind i eventyret sammen med museets formidler. Her skal børnene lytte, samle puslespil, kravle, balancere og prøve en rigtig ridderbrynje. Det sidste skal der muskler til, den vejer næsten 11 kg.

I kan også lave en rosenkrans, de koster 20 kr. pr. stk.

Pris for en omvisning (1 time) uden rosenkrans: 550 kr. Hvis I besøger udstillingen uden omvisning er det gratis, og I kan låne en kurv med vejledning og lidt aktivitetsmateriale.

Bestilling af omvisning på booking@museumlollandfalster.dk

Udstillingen kan ses frem til 11. januar 2020 i museets åbningstid.

Skole:
Pris:
Gratis
Tidspunkt:
-
Yderligere priser:
550 kr. for en times omvisning.
Kompetenceområder:
Historie - Kronologi og sammenhæng, Historie - Historiebrug

Lav en forespørgsel