Griffenholm

På Madam Knubs Venge, lidt nord for Nykøbing Falster, blev der for længe siden anlagt en lille by – Griffenholm – på position 54.47° 32’ N, 11.50° 26’ Ø.
I Griffenholm bor professor Julius Abraham Griffenholm og hans assistenter. Deres mission er at finde og indsamle viden om middelalderens fabeldyr og andre mystiske og overnaturlige væsener.

Eleverne skal via gådeforløb, samarbejde og kreativ tænkning udforske, analysere og finde frem til, hvad der er sket med professor Griffenholm.
Eleverne klædes i steampunk tøj, så de passer ind i omgivelserne.
Fotograf
Middelaldercentret

Eleverne sendes i hold ud på missioner, hvor de via gåder skal finde næste spor. Det kræver samarbejde, kritisk tænkning og overblik at løse opgaverne.
Forløbet sætter fokus på kildekritik, myters opstående og overtro samtidig med at eleverne er på en tidsrejse ind i et ganske anderledes univers. 

Undervisningsforløbet er tilrettelagt med fokus på historie, dansk og kristendomskundskab, men ligeledes med elementer af historiebrug og inddragelsen af historiske scenarier.

Scenen er sat i 1900-tallet, da dette var en periode med fokus på videnskab, opdagelse og forskning, da der stadig var mørke pletter på landkortet, men samtidig troede man også på mere mellem himmel og jord. Det er ligeledes en periode og et scenevalg som eleverne kan genkende fra Harry Potter, og derfor vil de føle sig på hjemmebane i omgivelserne.

 

Efter forløbet er I selvfølgelig velkomne til at bruge resten af dagen på Middelaldercentret.

Pris:
2800 kr.
Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Yderligere priser:
500 kr i tillæg for et aftenforløb
Max deltagere:
30 deltagere
Faciliteter:
Madpakkeområde, toiletter
Kompetenceområder:
Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng, Kristendomskundskab - Bibelske fortællinger, Kristendomskundskab - Kristendom og ikke-kristne religioner, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik, Historie - Historiebrug, Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation

Lav en forespørgsel