Købstaden

I Museum Lolland-Falsters nye udstilling ”Købstaden” bliver eleverne sat tilbage til en torvedag i en dansk købstad i 1300-tallet. Her vil de være købmænd og handlende, rige og fattige, syge og raske, gode borgere og skarnsfolk.
Udstyre med en pung med klingende mønt vil de velbeslåede kunne boltre sig i det store udvalg af varer i byens markedsboder, mens de mindre heldige må forsøge at skaffe til dagen og vejen ved at udføre småtjenester eller stjæle. Borgmestrene, byfogeden og præsten overvåger alt og slår hårdt ned på umoral og kriminalitet. Og bag det hele lurer pesten, der ikke kender forskel på rig og fattig.
Det hele foregår i Stiftsmuseet store sal, hvor elever fra Skt. Birgittaskolen og Blæsenborgskolen har bygget store middelalderhuse af papkasser og hvor 6 boder fylder resten af rummet ud.
Gennem forløbet vil eleverne både få et godt kendskab til livet i en købstad i middelalderen og samtidigt træne de fire regningsarter, arbejde med budget, fortjeneste og tab.
I kan bestille en times aktivitet med en af vores formidlere, eller I kan bruge udstillingens spilhæfte til at gennemføre et besøg i udstillingen på egen hånd.
Der er udarbejdet undervisningsmateriale til udstillingen.
Frisegade 40
4800 Nykøbing F
Stifstmuseet
Banegårdspladsen 11
Maribo
4930
Et kohoved er en af de mange varer, der er til salg i købstadens border
Et kohoved er en af de mange varer, der er til salg i købstadens border
Fotograf
Leif Plitj Lauritsen

Eleverne får ved besøgets start tildelt en rolle, som de skal benytte under hele besøget. Herefter sættes dagen i gang, og eleverne udfører de opgaver, som deres rolle giver dem. Undervejs får eleverne skæbnekort, der ændrer deres rolle.

Gennem køb og salg af varer træener besøget de fire regningsarter, budgetlægning og begreberne fortjeneste og tab. 

Pris:
550 kr.
Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Yderligere priser:
gratis, hvis I ikke ønsker at gøre brug af museets formidlere, 550 kr. ved bestilling af formidler til gennemførelse af aktiviteten.
Max deltagere:
30 deltagere
Faciliteter:
Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Kompetenceområder:
Matematik - Tal og algebra, Historie - Historiebrug
Læringsmål:
Historiebrug

Lav en forespørgsel