Julemysteriet - en lokal julekalender

Julehygge og læring i ét.
Julemysteriet

Julemysteriet er en spændende og lokalhistorisk julekalender, der tager udgangspunkt i området omkring Vordingborg og på Lolland og Falster.

De to søskende Asta og Lukas forsøger at løse julemysteriet med hjælp fra deres onkel og indholdet af en mystisk kasse. I deres jagt på spor, skal de to børn rundt i området, hvor de besøger kirker og andre lokale seværdigheder og bliver præsenteret for en del af den lokalhistorie, der knytter sig til hvert sted. Vores mål er, via en god historie, at øge elevernes kendskab til deres lokalmiljø.

Julekalenderen er bygget op med et afsnit til hver skoledag i december. Hvert afsnit består af ca. 10 minutters højtlæsning med dertil knyttede opgaver, som man kan supplere med, når tiden i december er til det. Til julekalenderen hører en stor plakat over området, så eleverne kan følge med i Asta og Lukas’ tur. På plakaten er indtegnet de steder, de to børn besøger, og når dagens afsnit er læst højt, markeres dagens sted med et klistermærke.

Tilmelding senest 1. september på www.sylf.dk

Pris:
Gratis
Tidspunkt:
-
Varighed:
Lektioner 6-14
Faciliteter:
på skolen og eventuelt et af de steder der besøges i julekalenderen.
Kompetenceområder:
Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng, Kristendomskundskab - Bibelske fortællinger, Kristendomskundskab - Kristendom og ikke-kristne religioner, Dansk - Fortolkning, Dansk - Læsning

Lav en forespørgsel