Praktik på Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster tager gerne imod praktikanter fra Folkeskolen.
Praktik
Praktik hos Museum Lolland-Falster

Vi lægger et program, der giver eleven mulighed for at opleve så mange facetter af arbejdet på museet som muligt, - genstandsbehandling, registrering og bevaring af genstandene, forskning, formidling. Eleven vil også opleve nogle af de øvrige funktioner, vi har, som fx vores butikker og håndværksmæssige opgaver som bygningsreparation m.v.

Vi kan ikke love, at programmet vil indeholde alle funktionerne, og at det er ens fra gang til gang, men vi tilstræber at komme så vidt omkring som muligt.

Praktikken henvender sig  til elever, der har en ide om at uddanne sig som historiker, arkæolog, etnolog, konservator, lærer med historie som linjefag, butiksmedarbejder og håndværker med fokus på gamle teknikker.

De fleste henvendelser, vi får om praktik, er ønsker om at komme i praktik som arkæolog. På grund af tilrettelæggelsen af udgravningerne og den arbejdssikkerhed, der skal være på udgravningerne, kan vi ikke tilbyde et praktikforløb udelukkende inden for arkæologi. Men alle praktikanter vil få mulighed for at møde arkæologer og for at lære mere om deres arbejde og komme tæt på arkæologiske fund. Og hvis det er muligt, vil eleven også få mulighed for at besøge og/eller deltage i en udgravning.

Af hensyn til en optimal planlægning af praktikforløbet, bedes I henvende jer herom senest to måneder, før forløbet finder sted.

Pris:
Gratis
Tidspunkt:
-
Kompetenceområder:
Arbejdskendskab - Job og karriere, Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng, Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Modellering, Natur/teknologi - Perspektivering, Natur/teknologi - Undersøgelse, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold, Arbejdskendskab - Virksomhed og arbejdsmarked, Geografi - Kommunikation, Geografi - Modellering, Geografi - Perspektivering, Geografi - Undersøgelse

Lav en forespørgsel