Skriveworkshops

Museum Lolland-Falster har gennem Statens Kunstfond fået mulighed for at tilbyde fire skriveworkshop-forløb med vores huskunstner Amdi Silvestri. Forløbene udbydes som et tilbud til danskundervisningen i grundskolens ældste klasser (8 – 10. kl.) og gymnasierne på Lolland-Falster. Det er gratis for klasserne at deltage og de fire forløb udbydes efter først-til mølle-princippet.
Skovbarnet
Museum Obscurums mange magiske genstande danner rammen for skriveworkshoppen
Fotograf
Museum Lolland-Falster

En anden virkelighed - om worldbuilding, fortællinger og myter.
Verden består af fortællinger. Nogle er sande. Andre er løgn. Visse ligger et sted midt i mellem. Er det snoede horn i en glasmontre fra en narhval eller fra en enhjørning? Er det, der pusler i køkkenet om natten mus eller nisser? Kan noget både være sandt og falsk, rigtigt og forkert?
Over tre workshop-gange får eleverne en indføring i de fantastiske genrer, forholder sig hvad der er løgn og hvad der er sandhed, møder skrivestrategier, introduceres for hvordan kropssprog og stemme er væsentlig under fremføring af tekst og lærer om worldbuilding, det at opbygge fiktive verdener. Dette sker gennem undervisning og oplæg i Museum Obscurums udstilling i Færgestræde i Nykøbing F., og som et altdominerende fokus er elevernes selvskrivning. Selvskrivningen tager udspring i udstillingens effekter, der udfordrer fantasien og indbyder til fabulering og tankeflugt. Eleverne vil hver især fokusere på at fortælle en genstands historie, og i den tredje workshop-gang forbinde deres fortælling med andres. Forberedelse hjemmefra er ikke nødvendigt. Forløbene placeres efter aftale mellem 1. september 2019 og 1. marts 2020.

Om Amdi Silvestri:
Amdi Silvestri er forfatter og foredragsholder. Han skriver i alle genrer, men har en forkærlighed for de fantastiske. I mange af hans fortællinger er virkeligheden ikke som den synes, eller som man tror, og det kan både være uhyggeligt og vidunderligt. Han skriver primært til voksne og har modtaget flere priser.

Tilmelding skal ske til museumsformidler Anne Elmer på ae@museumlollandfalster.dk

Pris:
Gratis
Tidspunkt:
-
Varighed:
3 x 4 timer
Max deltagere:
30 deltagere
Faciliteter:
Om Museum Obscurum:
Se beskrivelsen af udstillingen her: http://aabne-samlinger.dk/falstersminder/falsters-minder/museum-obscurum/Kompetenceområder:
Historie - Historiebrug, Dansk - Fremstilling

Lav en forespørgsel