Teknologiparken

– oplev middelalderens store opfindere
Teknologiparken

Tag på opdagelse i middelaldercentrets teknologipark og se, prøv og forstå den udvikling, der er sket fra middelalderen til i dag. Tag med en af Sundkøbings borgere på rundtur i parken og se på de forskellige opfindelser. I vil diskutere og tale om teknologi, opfindelser og udvikling i middelalderen og i dag.

I vil sammen med borgeren besøge de fire områder i parken – vandenergi, krigsmaskiner, løftemaskiner og de evolutionære vildskud. Undervejs taler I om, hvordan disse maskiner var forgængere for kraner, elevatoren og flyvemaskinen!

I snakker om og diskutere hvorfor nogle af maskinerne på ingen måde kan virke – og hvad er en evighedsmaskine egentlig? Eleverne kan ligeledes afprøve nogle af teknikerne og maskinerne og snakker om, hvorfor de virker/ikke virker.

Der vil også blive talt om energikilder – hvilke former var til rådighed i middelalderen og hvilke former har vi til rådighed nu.

Tilbuddet egner sig til fagene historie, natur/teknologi, fysik og matematik og er oplagt at bruge i et tværfagligt forløb.

Forløbet kan tilpasses 3.-9. Klasse.

Pris: 1 time: 80 kr./elev, 2 lærer gratis pr. klasse. Minimum 15 elever.

Booking via Middelaldercentrets hjemmeside: www.middelaldercentret.dk.

Spørgsmål: Tina Scheel: tina@middelaldercentret.dk eller tlf. 54 86 19 34

Tidspunkt:
-
Varighed:
1. maj – 30 sept. Lukket mandage i maj og sept.
Yderligere priser:
80 kr pr elev, 2 lærere gratis (min. 15 – max. 30 elever)
Max deltagere:
30 deltagere
Kompetenceområder:
Matematik - Geometri og måling, Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng, Kristendomskundskab - Kristendom og ikke-kristne religioner, Håndværk og design - Håndværk – materialer, Matematik - Statistik og sandsynlighed, Matematik - Tal og algebra, Natur/teknologi - Modellering, Natur/teknologi - Perspektivering, Natur/teknologi - Undersøgelse, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold, Historie - Historiebrug, Håndværk og design - Håndværk – forarbejdning, Håndværk og design - Design

Lav en forespørgsel